Historik, mål och vision

Sveriges första klubb

Göteborgs badmintonklubb är Sveriges äldsta badmintonklubb, bildad 1933, och har förstås ändrat både storlek och karaktär många gånger under åren. Under 1980- och 90-talet var det en elitsatsande klubb med stora framgångar både nationellt och internationellt, men med en mycket liten barn- och ungdomsverksamhet. Sedan 00-talet har klubben fokuserat på och framgångsrikt byggt upp en verksamhet vars fokus ligger på barn och ungdomar. Idag har vi ca 375 aktiva medlemmar.

En bred verksamhet

I vår verksamhet finns både plats för de som tränar badminton för att få träffa kompisar, röra på sig och utveckla sitt spel men utan att deltaga i tävlingar och de som har ambition att vinna titlar i nationella och internationella mästerskap. Vissa tränar 4 dagar i veckan och tävlar nästan varje helg medan andra (de flesta) tränar 1-2 gånger per vecka och sällan eller aldrig deltar i tävlingar. Vi har plats för alla!

I dialog med medlemmar och tränare har styrelsen arbetat fram en ny vision för klubbens verksamhet. Den nya visionen bygger på den vision som årsmötet antog 2019 och den har också kompletterats med lång- och kortsiktiga målsättningar:

Göteborgs badmintonklubb erbjuder högklassig träningsverksamhet som gör det möjligt för medlemmar att utvecklas efter vilja och förmåga. Träningsmiljön och verksamheten kännetecknas både av gemenskap och höga idrottsliga ambitioner.

Läs vår nuvarande vision och målsättningar.

Här kan du läsa visionen från 2019.

Kollektiva och individuella framgångar

Genom åren har klubben vunnit lag-SM, haft mängder med individuella SM titlar samt vunnit Europacupen och haft medlemmar som vunnit medaljer i OS.

Idag har vi fyra serielag, i division 1, 2, 3 och 4. Under 2017 vann klubben även lag-SM i U13-klassen och 2018 följde vi upp med en silvermedalj i U15-klassen, 2022 tre medaljer i U15 och en i U13, 2023 fyra medaljplatser i U13 och ett silver och ett guld i U17.