Historik, mål och vision

Sveriges första klubb

Göteborgs badmintonklubb är Sveriges äldsta badmintonklubb, bildad 1933, och har förstås ändrat både storlek och karaktär många gånger under åren.
Under 1980- och 90-talet var det en elitsatsande klubb med stora framgångar både nationellt och internationellt, men med en mycket liten barn- och ungdomsverksamhet.
Sedan 00-talet har klubben fokuserat på och framgångsrikt byggt upp en verksamhet vars fokus ligger på barn och ungdomar. Idag har vi ca 375 aktiva medlemmar.

En bred verksamhet

I vår verksamhet finns både plats för de som tränar badminton för att få träffa kompisar, röra på sig och utveckla sitt spel men utan att deltaga i tävlingar och de som har ambition att vinna titlar i nationella och internationella mästerskap.
Vissa tränar 4 dagar i veckan och tävlar nästan varje helg medan andra (de flesta) tränar 1-2 gånger per vecka och sällan eller aldrig deltar i tävlingar. Vi har plats för alla!

Vår syn på verksamheten uttryck tydligt i det första stycket i den vision för klubben som lades fram på årsmötet 2019:

GBK:s verksamhet står för glädje och gemenskap och riktar sig till alla som vill spela badminton och utvecklas mot sina mål oavsett ålder, förmåga och ambition. Vår hall, Fjäderborgen, är en plats för gemenskap både på och utanför badmintonbanan.

Du kan läsa hela visionen här.

Kollektiva och individuella framgångar

Genom åren har klubben vunnit lag-SM, haft mängder med individuella SM titlar samt vunnit Europacupen och haft medlemmar som vunnit medaljer i OS.
Idag har vi två serielag, ett i division 1 samt ett i division 2. Under 2017 vann klubben även lag-SM i U13-klassen och 2018 följde vi upp med en silvermedalj i U15-klassen och 2022 tre medaljer i U15 och en i U13.