Personal/tränare

Vi har en klubbchef och tre fast anställda tränare:

Henrik Malmstedt, tränare

(Längst till vänster på bilden ovan)
henrikmalmstedt@hotmail.com

Jag är 52 år och bor med min familj i ett kedjehus i Lerum. Jag har två härliga barn, Johanna och Elin, som är 13 respektive 15 år gamla. Dessutom har jag en klok och förstående sambo som heter Catharina. Hon är en riktig “klippa”. Vi har en kanin som heter Pepsi. Han är en riktig livsnjutare precis som sin husse.

Jag är uppväxt i Höllviken, två mil söder om Malmö. Höllviken är också min moderklubb i badminton. Jag var en duktig badmintonspelare som barn och var med i ungdomslandslagen i flera år. Mina största meriter som spelare är 4 guld vid olika ungdoms-SM samt vinst i 6-nationers i U 16-klassen där de bästa spelarna i Europa deltog. Jag hade inte samma framgångar som seniorspelare. Jag hade helt enkelt inte de kvalitéer som krävs för att lyckas som senior.

Jag har arbetat som tränare i Kärra, Askim BC och nu i GBK sedan 2006.
Största ögonblicken som tränare: När vi tog guld, silver och brons i U 22 SM under min tid i Askim (Erik Bojesson tog silvret då) samt lag SM-guldet i U13 med GBK 2017 förstås.

Jag arbetar 60 % som lärare på Ugglums skola i Sävedalen samt 40 % i GBK.

Ledord som tränare: Engagemang, glädje, gemenskap och utveckling.

Erik Bojesson, tränare

(Längst till höger på bilden ovan )
erik.bojesson@goteborgsbk.com

43 år.

Började med tennis i slutet av 80-talet, inspirerad av Sveriges framgångar då. Ca ett år senare kom badminton in i bilden och på den vägen är det.

Som spelare blev det som bäst ett SM-silver i ungdomsåren. Guld blev det först i V35 2016/2018. Annars spel på nationell elitnivå drygt 15 år och även ett antal elitvinster som spelare.

Började som tränare tidigt och hade uppdrag redan som tonåring. Från 26 års ålder min huvudsyssla och i Askim fram till 2016. Från hösten 2016 GBK. Även förbundskapten U15-U19 2009-2016.

Utöver badminton spelar jag gärna en hel del padel där jag även är tränare några timmar i veckan och på sommaren så mycket golf jag hinner och orkar. Är husse till hallhunden Leo som allt som oftast hälsar Fjäderborgens gäster välkomna.

Emelie Carlsen, tränare

(I mitten på bilden ovan)
emelie.carlsen@goteborgsbk.com

Emelie Carlsen heter jag och är 29år gammal. Jag har jobbat som badmintontränare i snart 13 år. Började som ungdomstränare som 16-åring för Askim Badmintonklubb där jag även gjorde min karriär som badmintonspelare. Jag har spelat i ungdomslandslag och haft en hög svensk nivå under min tid som spelare. Har även två SM Guld i damdubbel som än idag är min specialitet.

Jag har spelat badminton sen jag var 8 år och upptäckte det via min bror som spelade pingis i byggnaden bredvid, nyfiken som jag är gick jag in i hallen och frågade vad detta var för sport och därifrån började mitt intresse för badminton.

Idag bor jag i Högsbo i min lägenhet med min Sambo. Jag har även hunden Ludde som är en glad liten herre som älskar bollar mer än allt annat. Han är 7 år men om du frågar honom är han fortfarande en valp. Vi älskar att gå långa mysiga promenader i skogen och får Ludde bestämma åker vi gärna till hundgården och kastar boll i timmar. Har även en båt som jag älskar att åka ut med, en fin sommardag ute på västkusten är svårslaget!

Patrik Kataja, klubbchef

klubbchef@goteborgsbk.com

Kom till klubben i maj 2022 och har innan dess jobbat med idrott sedan 2010. Varit hallchef i Täby RacketCenter, klubbchef i Vänersborgs IF och tränare i fotboll på hög nivå.