BSO 2021- Viktor vinnare igen och Felix i tre finaler

I helgen har Sveriges största SJT-turnering just avslutats och vi hade precis som tidigare i år fina framgångar, men det här referatet måste inledas med de som aldrig fick chansen.

Lördag morgon strax innan planerad matchstart kom beskedet att U11/U13 ställdes in med väldigt kort varsel då två spelare som deltagit i en lagmatch kvällen innan och som var planerade att delta i tävlingen testat positivt för Covid-19. Beslutet blev alltså att ställa in tävlingen vilket är upp till var och en att avgöra om det var ett korrekt beslut men oavsett så påverkades hundratals personer inkl ledare, spelare och föräldrar. Från oss fick Kevin Xu, Kai Xu, Alexander Kalaboukhov och Yvonne Bernholtz med föräldrar lämna Stockholm med oförättat ärende och såklart väldigt besvikna. Förhoppningsvis blir detta en engångsföreteelse och hur klichéartat det än är att nämna att det kommer fler tävlingar är det trots allt så.

För de som faktiskt fick spela blev det en alldeles utmärkt helg och samtliga tog hem pallplatser.

I U17 fokuserade Bertil Jarl denna helg på dubbel/mixed och han gjorde det med den äran. I dubbelspelet räckte det till en semifinal i par med Påvelunds Jacob Blom och i mixeden hela vägen till final i par med Täbys Sofia Strömvall. Detta trots (i mixeden) en semifinal där en del bortdömda servar ställde till det, men trots det vann de avgörande set klart och bjöd sedan på en välspelad final. Bertils klart bästa tävling hittills i år!

I U15 gick Irma Hansson till en ny semifinal i damdubbel i par med Spårvägens Bianca Swahn och tog matchen till tre set, så efter finalplatsen i GotElit visade Irma än en gång att hon i damdubbel tillhör Sverigeeliten i åldersklassen.

Felix Bergqvist gjorde en fantastisk turnering med hela tre finalplatser men tyvärr tog det ut sin rätt då han förlorade samtliga på rent fysisk utmattning.

I mixed i par med Malmös Elin Fagerberg, i singel mot vapendragaren och dubbelpartnern Viktor Chen och tyvärr förlorade två slitna killar till sist även dubbelfinalen där de trots ledning med 11-5 i avgörande set inte orkade till slut mot ett för all del välspelande motstånd. Hursomhelst har Felix tagit stora kliv i höst och detta var ännu ett bevis på det!

Viktor Chen vann singeln i GotElit tidigare i höst och nu alltså även i Badminton Stockholm Open och har med eftertryck visat vilken nivå han besitter som spelare. Detta trots att hans spel i singel alls icke varit på topp, men han har alltså lyckats vinna ändå. I dubbeln har Viktor/Felix också flera gånger om visat klassen (inte minst via finalplatsen på Danish Junior Cup) trots att de inte orkade inte ta hem vinsten just i helgen. På onsdag åker killarna dessutom på 8-nationers i Frankrike där de blir Sveriges ”ankare” på herrsidan. Från klubben önskar vi såklart ett STORT lycka till!

Efter en intensiv höst där vi äntligen fått tävla igen återstår nu endast Skinkcupen tisdag 21/12 innan vi tar lite julledighet.

Vid tangentbordet,

Erik Bojesson