Division 1 Mellan säsongsavslutning

Lördag 23/4 avslutades säsongen för A-laget med spel i Frölunda och div. 1 Mellan.

Då vi endast vunnit två matcher under säsongen låg vi sist i serien inför omgången och behövde minst en vinst för att klättra i tabellen.

Första matchen mot klara serieledarna Spårvägen blev som väntat tuff men glädjande nog uppskattade spelarna utmaningen och tog den på rätt sätt. Moa gjorde en fin insats på DS och tog en klar seger vilket gjorde att slutsiffrorna skrevs till 1-7.

Årets sista match mot Trollhättan bjöd även den på en härlig inställning hos våra spelare och vid ställningen 0-5 vann Bertil Jarl och Max Lyth Bellman HS2 respektive HS3 med en kampvilja som lovar gott för framtiden. Dessutom var det första matchvinsten i division 1 för båda två!

Det innebär alltså att vi slutade på 4 poäng och sist i division 1 Mellan och vi får se vad det innebär för nästa säsong.

Sammanfattningsvis är det dock väldigt glädjande att se hur våra ungdomar tar alltmer plats i A-laget. Igår hade vi fyra spelare med som inte spelade under höstsäsongen nämligen Bertil Jarl, Viktor Chen, Hanna Gundewall och Max Lyth Bellman. Samtliga gick också verkligen in och antog utmaningen vilket redan lett till flera matchvinster.

Nämnas bör också Moa Gustafsson och Alexander Pilon, som varit klubbens ankare i år och varit de som tagit flest matchvinster åt oss, 7 respektive 6. Moas insatser gjorde damsingel till vår starkaste kategori sett över hela säsongen och i Alexanders fall ska nämnas att samtliga vinster togs i HS1/HD1. Dessutom i en serie som har många spelare som ligger top10 (och ännu fler top20) i Sverige.

Undertecknad avslutade för övrigt också ännu ett år som spelande lagledare och fick med sig några vinster men tyvärr en hel del jämna förluster också.

I laget har under säsongen spelat: Moa Gustafsson, Martina Annby, Hanna Gundewall, Emelie Carlsen, Alexander Pilon, Jonatan Henriksson, Johan Rydberg, Jonathan Bonnier, Bertil Jarl, Viktor Chen, Max Lyth Bellman och spelande lagledare Erik Bojesson.

Sist men inte minst givetvis även ett stort tack till vår eminente domare Marc Pilon som följt med oss under hela säsongen och nu har gjort så i många år. Det är lika uppskattat varje gång.

Vid tangentbordet,

Erik Bojesson