Klubbchef sökes till Göteborgs badmintonklubb

Göteborgs badmintonklubb (GBK) är Sveriges äldsta badmintonklubb, och en av de största klubbarna i landet med medlemmar i alla åldrar och på alla nivåer. De senaste 10 åren har vi satsat på att bygga upp en barn- och ungdomsverksamhet, vilket har varit mycket framgångsrikt med topp 10 spelare i U13, U15, U17. Vi har idag omkring 250 medlemmar under 18 år, varav en stor del också deltar i tävlingsverksamhet. Därtill har vi cirka 100 vuxna medlemmar som deltar i seriespel eller annan tävlingsverksamhet, eller som deltar i träning för att få motion och umgås.

Klubben har också driftansvar för sin egen hall – Fjäderborgen – en av de största badmintonhallarna i Sverige och ett av Göteborgs mest välkända varumärken. Hallens centrala läge gör att den har många kunder från Göteborgs universitet, Chalmers och det lokala näringslivet, förutom förstås privatpersoner som kommer från alla delar av kommunen för att spela badminton och bordtennis.

Klubben har en god ekonomi med stabila, förutsägbara inkomster. Flera av de anställda har arbetat i många år i klubben som tränare eller med drift av hallen och de har således gedigna erfarenheter och rutiner för skötseln av verksamheten.

En ökad efterfrågan på hyra av banor i hallen från allmänheten och en snabbt växande tränings- och tävlingsverksamhet i klubben har medfört både nya utmaningar och nya möjligheter. 2019 inledde Göteborgs badmintonklubbs styrelse ett strategiskt arbete för att utveckla klubbens och hallens verksamheter och för att skapa en ökad integrering mellan verksamheterna. Vi tog fram en vision, skapade en verksamhetsplan för klubbens och hallens verksamhet och påbörjade en omorganisation som bland annat resulterade i att vi inrättande en klubbchefstjänst. Vi anställde en klubbchef som har fortsatt arbetet med att utveckla verksamheten.

Nu söker vi nu dig som kan ta vid, leda vår organisation och utveckla Göteborgs badmintonklubb och Fjäderborgen så att vi kan nå nya höjder inom alla områden under 2020-talet.

Som klubbchef har du det övergripande ansvaret för all verksamhet – såsom drift av hallen, ekonomi, marknadsföring, kommunikation med kunder och medlemmar, träningsverksamheten, samt interna och öppna arrangemang i form av exempelvis tävlingar. Det operativa arbetet genomförs till stora delar genom delegering till medarbetare och med stöd av medlemmar och föräldrar. Du rapporterar till styrelsen för föreningen och till styrelsen för aktiebolaget.

Vi söker dig som:

  • har erfarenhet av ledarskap och personalansvar
  • har erfarenhet av föreningsliv
  • har god förmåga att kommunicera med olika grupper av människor i tal och skrift
  • har erfarenhet av att planera och följa upp en budget
  • har erfarenhet av att leda projekt och arrangemang
  • är van vid att arbeta med diverse digitala system och verktyg (exempelvis bokföring, kommunikation, medlems-/kundhantering)

Meriterande är:

  • erfarenhet av badminton
  • idrottsbakgrund

Vår intention är att tillsätta någon som kan arbeta på heltid. Det är emellertid inte ett krav, utan om du är rätt person för oss så lyssnar vi på dina önskemål och behov vad gäller exempelvis arbetstider.

Förhoppningen är att du kan börja arbeta för oss under våren 2022, men vi är också flexibla vad gäller tillträdesdatum.

Vi kan erbjuda ett variationsrikt arbete i en entusiasmerande organisation med massor av möjligheter.

Lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Frågor besvaras av Martina Annby, 072-733 90 85, martina.annby@gmail.com.

Skicka din ansökan, inklusive ett CV och ett kort brev till martina.annby@gmail.com senast den 30 december 2021.