Premiär för A-laget!

A-laget åkte i helgen till Örebro för spel i Div. 1 Mellan. Efter en tuff säsong ifjol fick vi vara kvar i serien trots en sistaplats då ett lag drog sig ur. 

Likväl var det ett positivt gäng som vi ställde upp för spel och dessutom med seriens överlägset yngsta medelålder (17,3 år).

Första matchen mot Komet slutade 3-5 där vi fick vinster via Felix Bergqvist/Viktor Chen på HD2 (div. 1-debut för Felix!), Alexander Pilon på HS1 och Viktor Chen/Tilda Carlsson på mx (div. 1-debut även för Tilda!). Det innebar att vi faktiskt spelade jämnare mot dem den här gången än på två chanser förra året, ett fall framåt.

Andra matchen mot Örebro slutade tyvärr 0-8, men var så mycket stolpe ut det nästan är möjligt. Fyra tresetare och en 20-22, 20-22. Matchen tog 2:30 och var i jämnhet som en 3-5-match, men det är vad det är. 

Allmänna intrycket från helgen är annars väldigt positivt trots förlusterna. Samtliga spelare spelade åtminstone någon match där de konkurrerade fullt ut. Richard Jin som varit skadad i 1 1/2 år hade ex. två tresetare mot Örebro. Tilda och Hanna Gundewall var helt med i sina damdubblar. Alexander, Viktor och Felix plockade alla hem matchvinster.

Med tanke på vårt lags unga medelålder ser vi likväl positivt på att vi för varje omgång kommer att närma oss. Så trots dessa inledande förluster blir det en väldigt spännande säsong!

Nästa omgång spelas 22/10 i Fjäderborgen och då hoppas vi ha tagit ytterligare steg.

Vid tangentbordet,

Lagledare Erik Bojesson