Bronsmedalj i SM U13

I helgen spelades SM-U13 i Uppsala. Vi hade fem spelare med oss, Theo, Alexander, Yvonne, Sri och Kevin. Theo och Alexander började fredagen med att vinna kvalet och komma med i huvudtävlingen. Tyvärr vaknade Alexander med vattenkoppor och fick lämna WO i samtliga kategorier. Vi inledde lördagsmorgonen med mixedomgångar där vi stod mot bra motstånd och fick se oss besegrade i samtliga mixedar.

Första singelomgången drog igång och Sri fick WO på sin första match, Yvonne hade en bra första singel och spelade klokt och fick igång fötterna i matchen och vann stabilt. Theo och Kevin näst på tur och där stod Theo mot en tuff kille från Lugi som hade bra offensiv och vi klarade inte riktigt av att stå emot hans anfallsspel. Kevin lyckades vinna sin första match även om spelet inte stämde helt hundra. Omgång två löste han betydligt bättre med fin kontroll och vann stabilt och därav vidare till kvartsfinal. Näst på tur var Sri och hon mötte en duktig tjej från Aura som höll bra längd och kontroll men Sri kämpade på bra och lyckades nästan vinna andra set men förlorade tillslut med 25-27. Yvonne spelade sin andra singel och det blev en hård 3-setare men Yvonne lyckades knyta ihop säcken och hon är vidare till kvartsfinal. Där stod Aiwei från Lugi för motståndet och där fick Yvonne känna sig besegrad men hon kämpade på väl och gjorde en kanonmatch med fina dueller.

I Kevins kvartsfinal blev det betydligt tuffare motstånd än i de andra singlarna och det blev en tuff match, hög fart och fina dueller men han lyckades inte hela vägen och förlorare matchen.

Dubblarna drog igång och där hade tjejerna en tuff första match mot ett väldigt duktigt par, tjejerna kämpade på bra men fick se sig besegrade i 2 set. Kevin och Kevin (Malmö bmk) fick en bra första match att spela in sig, dom hade kontroll och vann med 2 raka set och tog sig vidare till kvartsfinal. Där väntade ett par från Ljungsbro som killarna kontrollerade utan problem och säkrade en semifinal.

Finaldagen för Kevin och Kevin möttes av bröderna Hyltner och det blev en tuff match, killarna lyckades bra i första set och tog ledningen till 19-16 men tappade fokus och förlorade setet med 19-21. Inför andra tappade killarna tempot i bollen och det blev för stort glapp för att lyckas ta igen, men i helhet en okej match. Därmed slutar GBK U13 SM med ett brons.