Div. 1 – A-laget i div. 1 även nästa säsong! 

11/2 var det dags för säsongens näst sista seriesammandrag och A-laget åkte till Trollhättan för matcher mot Västerås och Skogås.

Förutsättningarna var att en vinst med största säkerhet skulle säkra spel i division 1 även nästa säsong så vi ställde upp med starkast tänkbara lag.

GBK-Västerås

Alexander och Richard inledde på herrdubbel 1 och har varit väldigt bra på slutet inklusive succén med kvartsfinal på SM. Nu mötte de dock ett inspirerat Västerås-par och fick ge sig i 2 set.

Damdubbeln med Emelie och Martina var en väldigt ojämn historia där momentum skiftade beroende på vilken sida paren spelade på då den ena sidan var betydligt enklare. Till slut löste sig den matchen dock på ren vilja i 3 set och vi fick med oss mycket viktiga 1-1.

Herrdubbel 2 med Viktor och Bertil var också det en ojämn historia som till slut löste sig i 3 set där främst Bertil gjorde några riktigt bra poäng i slutet av 3e set. 2-1

Damsingel med Hanna blev tyvärr en klar förlust i 2 set då Hanna hade problem med timingen i hallen som tar en stund att vänja sig vid. 2-2

Herrsingel 1,2,3 med Alexander, Richard och Bertil blev alla 3 komfortabla vinster i 2 set där killarna drog nytta av att de är yngre och betydligt rörligare än sina motståndare. 5-2

Den avslutande mixeden med Emelie och Viktor blev förlust i 2 set men det spelade inte så stor roll då vi likväl vann lagmatchen med 5-3.

GBK-Skogås

Match 2 mot Skogås blev betydligt jämnare än när vi mötte dem i höstas.

På herrdubbel 1 fick Bertil och Alexander förtroendet för första gången i år (tillsammans) och trots riktigt tufft motstånd tog de matchen till 3 set. En klar förlust i avgörande set men likväl en bra insats.

Damdubbel med Hanna och Martina blev en klar förlust i 2 set men en match där de utmanade spelmässigt och verkligen fick ut något av att möta bra motstånd.

Herrdubbel 2 blev till slut vinst för Richard och Viktor efter en lite knackig insats men en vinst är en vinst.

Herrsingel 1 med Alexander blev en udda historia där Alexander inte fick till spelet som han ville mot väldigt rutinerat motstånd men med vilja och envishet hittade han ett sätt att vinna 21-19 i 3e. Att klara av att vinna när man spelar knackigt är en stor styrka och Alexander har gjort många bra insatser senaste månaderna.

Hanna fick till spelet betydligt bättre än på morgonen i damsingeln och därmed en betydligt jämnare match även om förlust i 2 set. Likväl klart bättre.

Herrsingel 2 med Richard blev en uppvisning av unge Jin som hittade sitt bästa spel sedan han kom tillbaka från drygt 1 års skador i höstas. 21-9, 21-3 skrevs siffrorna till mot kompetent motstånd och det lovar mycket gott inför JSM kommande helg.

Herrsingel 3 med Bertil fick tyvärr avbrytare i början av 3e set då Bertil stukade till foten i andra set. Utan stukningen hade han haft goda chanser att vinna men nu gick det tyvärr inte.

Sista mixeden med Viktor/Martina mötte väldigt kompetent motstånd men höll likväl jämna steg i båda seten. Tyvärr förlust men en bra insats.

Därmed skrevs slutresultatet till 3-5 och med 4-4 klart inom räckhåll.

Resultaten innebär också att vi är klara för div. 1 nästa säsong med en omgång kvar och det är ett STORT fall framåt sen förra året då vi klarade oss kvar i division 1 pga att lag drog sig ur.

Framförallt är det väldigt roligt att laget till största delen består av ungdomar som gått hela vägen från BoC till A-lagsspel och nu även vinner matcher på den här nivån. Förhoppningsvis kan det fortsätta så ett tag framöver också.

I laget spelade: Martina Annby, Hanna Gundewall, Emelie Carlsen, Viktor Chen, Bertil Jarl, Richard Jin och Alexander Pilon.

Lagledare Erik Bojesson och domare som alltid den ständigt eminente Marc Pilon!

Vid tangentbordet,

Erik Bojesson