Division 1 – stark avslutning på säsongen av A-laget

Den gångna helgen avslutades årets division 1-spel i Frölunda med matcher mot Komet och Örebro.

Redan inför omgången var vi klara för nästa års division 1 men vi hade goda förhoppningar om att avsluta bra och om möjligt klättra i tabellen.

Vi inledde mot Komet, som låg placeringen före oss i tabellen. De kom med ett något decimerat lag och vi kunde mönstra starkast tänkbara så vi såg goda chanser till ett bra resultat.

HD1 med Alex/Felix blev en svängig historia där killarna till slut fick medgång i slutet av 3e set och där Alex avslutade med en fantastisk vinnande smash till 21-19. En väldigt positiv vinst.

DD ställdes upp med det nykomponerade paret Tilda Carlsson/Martina Annby och de gjorde en utmärkt insats och vann i 2 klara set.

HD2 med Bertil/Viktor var en enkel seger för killarna som ändå gjorde jobbet.

DS med Moa (som var tillbaka i laguppställningen för första gången för säsongen) blev jämnaste delmatchen och också stundtals väldigt välspelad. Tyvärr blev det en knapp förlust i avgörande set, där lite matchovana märktes, men med tanke på det en väldigt bra insats ändå.

Herrsingel 1 med Alexander var en stabil historia där Alex vann enkelt i 2 set.

Herrsingel 2 med Richard var betydligt tuffare där han i ärlighetens namn mötte det starkaste motståndet och det blev förlust i 2 set. Tyvärr blev det Richards enda match under helgen då han har problem med axeln och nu väntar rehab ett tag framöver.

Herrsingel 3 med Felix var även det en stabil vinst då han visade upp ett riktigt bra singelspel.

Mixeden med Viktor och Martina avslutade också med en stabil seger och skrev slutresultatet till 6-2.

Match 2 mot Örebro visste vi skulle bli betydligt tuffare och när vi mötte dem i höstas blev det 0-8. Det var vi fast beslutna att förändra nu.

Matchen inleddes med damdubbel där Tilda och Martina ånyo gjorde en stark insats och visade generellt under helgen en intressant dubbel för kommande seriespel. Tyvärr räckte det inte den här gången men som sagt ett positivt intryck.

Herrdubbel 2 med Viktor/Felix var en tuff match på förhand där killarna spelade helt ok men inte riktigt fick till det längre perioder. Förlust i 2 set, men likväl en helt ok insats.

Herrdubbel 1 med Bertil och Alexander blev en av helgens mest välspelade matcher. Ett jämnt första set (vinst) följdes av en klar förlust i andra set och ledde till ett helt jämnt 3e set. Efter 3 egna matchbollar fick de till slut ge sig med 23-25 men likväl var det en riktigt bra match och roligt att se hur långt båda två har kommit i sitt dubbelspel.

Herrsingel 3 med Viktor var en match med flera ansikten där poängen kom i stim åt båda håll. Viktor har sedan den här säsongen valt att specialisera sig på dubbelkategorierna och gjorde faktiskt sin första singel i serien för i år. Med tanke på det var det riktigt starkt att knyta ihop det till 21-18 i avgörande set och ett antal riktigt fysiska dueller i slutskedet.

Damsingel med Moa var återigen en god insats från Moa, men den här helgen räckte den begränsade träningsmängden inte riktigt till. Det kommer dock nya matcher med bättre förberedelser.

Herrsingel 1 med Alexander var ett ganska svagt 1a set men ett 2a set fullt på nivå med det allra bästa han presterat och det var riktigt roligt att se. Likväl förlust i 2 set men ännu en gedigen helg och fina prestationer av Alexander.

Herrsingel 2 med Felix var en av helgens stora behållningar där Felix lyckades ta en mycket meriterande seger via moget och offensivt spel. Den här insatsen bådar gott för kommande SM och framtiden generellt.

Den avslutande mixeddubbeln med Bertil och Tilda blev också det en jämn historia och även stundtals välspelad men tyvärr märktes några brister i samspelet i kritiska lägen. Med det sagt så bådar även den här insatsen gott för framtiden.

Slutresultatet skrevs således till 2-6 i årets sista match, vilket ledde till att årets avslutande serieomgång tog oss upp på 5e plats i tabellen! Det innebär att vi gick från att vara ett bottenlag ifjol till att vara ett mittenlag i år och det med spelare där vi nästan uteslutande fyllt på från ungdomsleden jämfört med föregående år.

Snittåldern på laget i sista matchen var strax under 20 år och det bådar gott för att vi har möjlighet att bli ännu starkare nästa år! Det ska faktiskt sägas att laget i mars -23 är synbart starkare än det var i september -22 så om ett halvår kan det verkligen ha skett ytterligare framsteg.

I laget i år har spelat:

Richard Jin, Alexander Pilon, Felix Bergqvist, Viktor Chen, Bertil Jarl, Hanna Gundewall, Martina Annby, Tilda Carlsson, Moa Gustafsson och Emelie Carlsen. 

Lagledare Erik Bojesson har också gjort ett inhopp som spelare.

Samt naturligtvis har vi haft med vår eminente domare Marc Pilon vid varje tillfälle!

Med förhoppning om en lyckad avslutning på säsongen.

Vid tangentbordet,

Erik Bojesson