Divison 1 Mellan – bra seriepremiär för A-laget

Lördag 23/10 bar det av till Trollhättan för A-laget och premiären i division 1 Mellan. Det är på grund av många importer i SBL en väldigt tuff serie numera så vi är väldigt ödmjuka inför en utmanande säsong.

Askim BC – Göteborgs BK

Första match ut lördag morgon var Göteborgsderbyt mot Askim. Vi hade ett visst bortfall på spelare så vi visste att det skulle bli en svår match, men likväl också att vi hade chansen.

Herrdubbel 1 med Johan/Alexander började också ganska bra med ledning stora stunder av matchen, men blev till slut en förlust med minsta möjliga marginal i tredje set.

Damdubbeln med Martina/Moa började också bra, men efter ledning i princip hela första set som till slut förlorades knappt, blev det förlust i 2 set.

Då herrdubbel 2 med Jonatan H/undertecknad inleddes med en klar förlust i första set såg det mörkt ut och vi gick i det skedet mot en klar förlust i lagmatchen. Sakta men säkert lyckades vi dock vända till en knapp seger i andra set, för att sedan ta tredje setet klart. Samtidigt gjorde Moa en snudd på felfri insats i singel och tog en klar seger i 2 set, så vid det laget hade vi utjämnat.

Lagets ankare Alexander följde upp med en stabil insats på herrsingel 1 och vid det laget hade vi tagit ledningen i lagmatchen. Jonatan H gjorde sedan en fin insats på herrsingel 2, men tappade tyvärr i 2 set efter att ha haft setbollar i andra set. Alltså 3-3 inför avslutande herrsingel 3.

På herrsingel 3 fick Jonathan Bonnier förtroendet och efter många år i klubben var detta Jonathans första match i division 1. Det kan väl sägas att det var en match som präglades av mycket nerver och misstag från båda håll och spelarna följdes till slut åt till 18 lika i avgörande set. I samma veva spelade undertecknad och Martina mixeden och efter ett stabilt vunnet första set blev det besvärligare i andra set. Dock nåddes matchbollar till 20-18 exakt samtidigt i såväl herrsingel 3 som mixeden, men det var bara Jonathan som lyckades förvalta överläget i första skedet och vinna med 21-18. Dock lyckades mixeden till slut ta hem andra set med 22-20 och därmed även vinna lagmatchen med 5-3!

Ett på förhand något oväntat men inte desto mindre glädjande resultat.

Västra Frölunda

Andra matchen mot Frölundas andralag visste vi däremot skulle bli väldigt tuff, då de i princip kan mönstra två hela lag med elitspelare och är ett av de allra bästa division 1-lagen. Stärkta av matchen mot Askim gick vi dock ut och gjorde en riktigt bra insats mot Frölunda, där Alexander än en gång visade klass och avgick med segern i herrsingel 1. Vi tog dock även set i damdubbeln (Moa/Martina), herrsingel 2 (Jonatan H) samt mixeddubbeln undertecknad/Martina). Slutresultatet skrevs således till 1-7 med viss mersmak.

Allt som allt en bra första serieomgång där lagsammanhållningen var på topp och alla verkligen jobbade precis allt de kunde i sina matcher. Fortsättning följer i Stockholm i slutet av november och vi hoppas givetvis på nya matchvinster då!

I laget spelade: Moa Gustafsson, Martina Annby, Jonatan Henriksson, Jonathan Bonnier, Johan Rydberg, Alexander Pilon och spelande lagledare Erik Bojesson. Med oss hade vi som vanligt också vår ständige, eminente domare Marc Pilon!

Vid tangentbordet,
Erik Bojesson