Seriepremiär för andralaget i Frölunda!

I helgen var det dags för seriepremiär i division 2! Vi spelade i Frölunda, där vi även mötte hemmalaget i första omgången. Lagets trupp bestod av Maria Lind, Hanna Gundewall, Max Lyth Bellman, Mattias Bergh, Ruiming Zhang och Tor Henrikson.

Det var en tuff match från start, då de hade ett väldigt starkt lag. Vi kämpade på bra och vi gav dom en match! Tyvärr hade vi inte turen med oss att vinna de jämna matcherna och får se oss besegrade efter tre tunga 3-setsförluster. Slutresultatet blir 2-6.

Andra matchen stod Gislaved som motståndare och där inleds matchen med 1-0, då Gislaved inte hade nog med spelare för HD2. Tjejerna får en tuff start och kommer inte riktigt in i matchen och tempot blir lite för högt och vi får se oss besegrade. Tor och Mattias gör en stabil insats på 1:a dubbeln och vinner matchen kontrollerat. Maria står för damsingeln och blir även där för tufft motstånd men kämpar sig in i matchen efter en tuff start.

Sedan var det dags för killarna att spela sina singlar där Max fick äran att spela en förstasingel och det löste han utan problem, spelade med kontroll och utnyttjade sin längd med fina vinklar, som blev alldeles för tufft för motståndaren. På andrasingeln var det Mattias tur och även där var det en kontrollerad välspelad singel och vi tar 4-2 ledning.

Därefter var det Ruimings tur för tredjesingel och där blir det en enkel match, Ruiming drar upp tempot och håller i slagen fint och motståndaren hänger inte med. Mixeden är det Tor och Hanna som står för spelet. Det är en trött match, märks att det saknas energi och tempo i spelet, men vi lyckas ändå få kontroll över matchen och vinna 3:e set och vi vinner matchen med 6-2.

En lyckad start för vårt B-lag!

 / Lagledare Emelie Carlsen