Fina resultat för GBK i U15SM och U17SM

U15SM

SM U15 spelades i Umeå i helgen och klubben stod för fina framgångar! Spelare som var med från GBK var Yvonne Bernholtz, Sri Rama, Alexander Kalaboukhov och Theo Stockelberg.

Fredagen inleddes med kval för Alex i mixed med Mohana från Malmö, det var en tuff match med mycket nerver, som tyvärr slutade i förlust. Alex spelade även singel och fick möta en kille från Skogås, där det var en jämn och spännande match. Tyvärr höll det inte hela vägen utan tappade i tredje set.

Theo och Alex spelade dubbel tillsammans där de inledde starkt och vann första matchen. Det gjorde att de var i kvartsfinal och där väntade ett tufft par, killarna gör en bra match men lyckas inte stå emot i defensiven och får se sig besegrade.

Theo och Yvonne spelade mixed tillsammans där de vann första matchen kontrollerat. I andra omgången väntade betydligt tuffare motstånd där de lyckades vinna andra set, men i tredje blev tempot för högt och de förlorade i en tresetare. Theo stod mot tufft motstånd redan i första singelmatchen där Javier från Kista stod som motståndare, Theo gör en bra match men Javier är skicklig med bollen och lyckas vinna med 10-21 10-21.

Yvonne gör en otrolig turnering! Hon har en tuff match redan i andra omgången där andraseedade Emma Rydberg stod för motståndet. Yvonne inleder starkt och vinner första set. Andra blir allt tuffare spel men Yvonne spelar kontrollerat och kämpar för varje boll och lyckas till slut vinna andra med 21-16. I kvartsfinal stod ännu ett tufft motstånd Ella från Komet, där Ella inleder starkt med att vinna första set och Yvonne blev frustrerad. Efter paus tog hon sig i kragen och kämpade till sig andra set, inför tredje är båda tjejerna trötta och Ella börjar pressa Yvonne i bakplan, men Yvonne lyckas svara med hårda clear och fina droppar som gör att hon vinner matchen och vidare till semi!

Väl i semi möter hon förra årets SM-mästare Meja från Fyrisfjädern. Yvonne vinner första set där hon är klart bästa spelaren på banan. Inför andra börjar Meja starkt och Yvonne har svårt att hänga med, hon ligger under med 12-18 men med ett otroligt pannben kämpar hon sig tillbaka till 18-18 och vinner sedan med 21-19 vilket leder till final! I finalen stod Mette första seedade för motståndet, Yvonne gör en otrolig match med kontrollerat och fint spel, vilket stressar Mette något otroligt och Yvonne lyckas vinna första set, andra sett är jämnt hela vägen, men Yvonne tappar 25-27 och det tar på henne. Hon kämpar igenom hela tredje set mentalt och fysiskt, men tappar tyvärr med 16-21. Hon åker hem med ett silver som förstaårs, inte dåligt -grymt jobbat!

Sri och Yvonne spelade även dubbel och lyckades ta ett brons där vinnarna blev för tufft i semin, men väl kämpat även där. Sri hade tuff lottning i singel där Mette satte stopp i kvarten, men Sri gör en bra match men tappar med 17-21, 17-21. Sri spelade även mixed men där tog det stopp redan i första omgången där nerver satte stopp och förlorade en tresetare.

Summering:
DS silver Yvonne 🥈 
DD brons Sri och Yvonne 🥉 
Nöjd coach med fina prestationer och matcher från våra spelare på SM!

/ Emelie

U17SM

SM-medaljer för Viktor, Irma och Felix!

U17SM avgjordes den gångna helgen i Trollhättan där vi hade hela sju spelare med från start och samtliga lyckades faktiskt vinna matcher!

Arvid Ekstrand vann en singel i kvalet innan det tog stopp i andra matchen och åkte tyvärr ut i dubbel mot klubbkompisen Anton i första kvalmatchen. Ändå alltid en nyttig erfarenhet att spela ett SM.

Manfred Ludvigsson förlorade som nämnts dubbeln i par med Arvid, men i singeln tog han sig relativt enkelt in i huvudturneringen via kvalet. Där blev det förlust mot klubbkompisen Viktor Chen men ändå en bra turnering.

Viktoria Ståhl spelade endast dubbel i par med Partilles Hedda Flarup. De gjorde dock en fin match i första omgången och kunde sånär få med sig första set. Även det en bra erfarenhet.

Anton Billgren kvalade in i turneringen i såväl singel som dubbel och vann även en match i huvudturneringen i singel innan det tog stopp mot finalseedat motstånd. I dubbeln gjorde han i par med Askims Gustav Karlsson också en bra insats mot klubbkompisarna Viktor Chen och Felix Bergqvist, även om det blev förlust i 2 set. Sammantaget ändå kanske Antons största framgång hittills.

Felix Bergqvist har haft en väldigt strulig säsong med enbart skador och bestämde dagen för anmälan att testa att spela dubbel på SM med mångårige partnern Viktor. Killarna vann de 2 första matcherna utan problem och även första set i semifinalen relativt problemfritt. Tyvärr visade sig sedan allteftersom bristen på tävlingsvana och matchen svängde över till förlust i 3 set. Jag är helt övertygad om att de hade vunnit med lite bättre förberedelser men likväl var det en seger i sig att Felix kunde spela SM. Nu hoppas vi på bättre tur framöver.

Irma Hansson gjorde en utmärkt match i dubbeln i par med Umeås Saga Strömberg och tog sånär hem första set mot finalseedade. Tyvärr blev det förlust i 2 set men en riktigt bra prestation. Mixeden med Viktor bjöd på en väldigt nervös kvartsfinal som vanns med 21-19 i avgörande set medan semifinalen blev en klarare historia i 2 set och och särskilt första set var klockrent från båda två. Finalen var även det en bra prestation som sånär hade lett till en stark vändning i andra set. Likväl var semifinal och final Irmas 2 bästa mixedmatcher i år och räckte alltså till ett SM-silver!

Viktor Chen spelade även singel där det tog slut i åttondelsfinal. Som nämnts var han alltså i semifinal i dubbel och final i mixed med klubbkompisarna Felix och Irma. Det innebär att Viktor nu på sina 3 senaste individuella SM har lyckats bli silvermedaljör i singel, dubbel och mixed och då måste det rimligtvis vara dags för guld i U19 så småningom. I dubbelkategorierna har Viktor alla chanser att lyckas med det.

Allt som allt en väldigt lyckad helg med många fina prestationer och en bra klubbinsats. Självklart också stort grattis till medaljerna Felix, Irma och Viktor!!

Nu laddar vi om för lag-SM om 3 veckor då vi ställer upp i U15, U17 och U22. Förhoppningsvis blir det fler medaljer då!

/ Vid tangentbordet, Erik Bojesson