Vi välkomnar Joel Hansson till GBK-familjen!

”GBKs vision, den potential som finns bland spelare och klubben i helhet var anledningen till att jag valde just GBK”, säger Joel Hansson om vad som gjorde att han valde Göteborgs Badmintonklubb.

Joel Hansson är ett meriterat och aktat namn i badminton Sverige trots sin ringa ålder. 22 åriga Joel har vunnit det mesta som går att vinna inom landets gränser i sina dubbelkategorier. Under 2024 tog han silver i MD på Senior SM, samt brons i HD, som spelades i Göteborg i början på februari och så sent som i april tog han guld på SGP slutspelet med Romeo Makboul från Spårvägen. Detta efter att Joel tagit guld under alla SGP:er han ställde upp i under säsongen 2023/2024 förutom vid SGP 1 där det blev ett silver. Joel har under sin karriär tagit 10 SM-guld samt ett brons i junior EM.

Han anställs i klubben som tränare efter att ha tagit beslutet att lägga ner sin elitsatsning och fokusera på en karriär inom sporten han älskar och från klubbens sida ser vi detta som en perfect match.

”I Joel får vi en hungrig ledare som kommer bidra med härlig energi och komplettera våra tränare på ett bra sätt. Vi ser att en dynamisk trio kommer bli en fantastisk kvartett som kommer leda spelarutvecklingen vidare mot klubbens mål”, berättar klubbens ordförande Martina Annby.

I och med beslutet att komma till GBK som tränare så lämnar han även Västra Frölunda badminton som spelare och skriver över sig till klubben där han kommer ingå i serielagen och bidra med sin kunskap i skarpt läge tillsammans med klubbens yngre spelare.

”Ska bli kul att få spela och träna med flera av de talangfulla spelarna klubben har och bidra med all min erfarenhet och hjälpa dem vidare i sin satsning”, menar Joel om att han även ska agera spelare och sparra på träning.

”Ja, det var de som var en viktig pusselbit i vårt arbeta med att få in Joel i vår organisation”, säger klubbchefen Patrik Kataja och utvecklar sitt resonemang.

”Joel är en toppspelare som kommer ge oss så otroligt mycket på banan och bistå med en nivå som kommer utveckla våra spelare på alla plan. Sen ser jag en hög höjd i hans potential som tränare. Han är visserligen ung men har redan agerat tränare i både Frölunda, olika lägerverksamheter samt vid Svenska Cupen åt Team Göteborg så han har redan påbörjat sin resa inom tränaryrket”

Kring valet av GBK så var det en kombination som lockade och trots andra anbud blev valet ganska enkelt till slut.
”GBK presenterade ett upplägg som kändes helt rätt för mig där jag både får fortsätta stå på golvet som spelare/sparring till klubbens spelare samt påbörja min riktiga satsning som tränare och få suga i mig all den erfarenhet som Henrik, Erik och Emelie har är något jag tror kommer utveckla mig i rätt riktning snabbare än på många andra ställen. Klubbens vision och framåtanda var också en viktig del i samtalet med klubben som jag kände passade väl in kring mina egna tankar hur en förening ska jobba med att utveckla sporten framåt. Ett tydligt driv framåt men samtidigt se till individer vart de är idag är viktiga delar för mig”, säger Joel och skiner upp när han tänker på vad som väntar honom från augusti när hans anställning börjar.

Vi hälsar Joel varmt välkommen till familjen och för dem som vill träffa Joel, samt klubbens övriga tränare och delar av styrelsen, anmäler sig givetvis till KM och avslutningen i Fjäderborgen nu på lördag den 25/5.