Fina resultat och bred representation i Malmö

Tävlingssäsongen är äntligen igång och Pågen Senior och ungdom 2021 är en av höstens första tävlingar för både juniorer och seniorer. Seniorerna tog sig ner i samlad trupp till Malmö i ett häst- och vagntempo på sex timmar efter ett kaosartat logisktikhaveri med hyrd elbil. Vid midnatt kunde truppen inkvartera sig på ett mediokert hotell i centrala Malmö efter att ha blivit lurade på sitt ursprungliga boende och strandade på gatan, mitt i ett myllrande Möllevången.

Med de uppmuntrande orden “Då har vi i alla fall sparat turen till imorgon istället” tog sig laget ändå förväntansfulla till Malmö Badmintoncenter dagen därpå där många mörkblå GBK-tröjor syntes i vimlet. Vimmel och vimmel förresten, givetvis fanns det gott om plats för att hålla avstånd, men glädjen och sorlet från alla deltagare gick de inte att värja sig emot.

Kaj (HS U13) och Kevin Xu (HS U15) (guld och silver)
Kevin Xu, HS U15 (silver)

Bland GBK’s yngre förmågor hittade vi bröderna Xu, som båda kammade hem pallplatser. Lillebror Kaj tog hem hela HS U13 och storebror Kevin kom på en fin andraplats i HS U15.

Axel Adebahr, HS U11 (guld)

I HS U11 dominerade även Axel Adebahr överlägset ända fram till förstaplaceringen.

Radarparet Axel Adebahr och Kaj Xu tog även en andraplats i HD U13 och Kevin Xu placerade sig likväl här på en fin andraplats i HD U15 tillsammans med Victor Gunnlert från Västra Frölunda Badmintonklubb.

I MD U15 tog Kevin Xu och Aiwei Sun fyra raka vinster som gav dem ett välförtjänt guld.

Seniorspelarna i klubben höll även de fanan högt, under både lördagen och söndagen. Sammanlagt spelades DS C, HS C, HS B, MD C, HD C och DD C med hela fem representanter utspridda från seniortävlingsgrupperna ST1, ST2 och ST3. Några var dessutom debutanter på tävlingsarenan och trots nervositet och avsaknaden av tävlingvana lyckades de få både pallplatser och/eller bra placeringar i gruppen. Vi kan förvänta oss bra uppslutning från tävlingsseniorerna även framöver, i synnerhet från B- och C-klass.

Einar Ingemarsson och Fredrik Longnell, HD C (silver)

I HD C lyckades debutanten Einar Ingemarsson och hans partner Fredrik Longnell djura sig ända in i finalen efter en rafflande semifinal med tre set (29-30, 21-16, 25-23) mot förstaseedade Staffan Bäckström och Jari Sachs från Helsingsborgs badmintonklubb. Trots avsaknaden av lunch denna dag krigade herrarna på mot blodsockret med Fredriks branta signatursmashar och Einars blixtsnabba flacka spel. I slutändan mötte de dock för starkt motstånd från BK Krusets Höganäs Mikael Knutsson och Thomas Carlsson. En värdig silverplats för duons första tävling tillsammans.

I MD C tog sig debutanten Noelle Madsen och hennes mer rutinerade partner Efraim Zetterqvist till semin efter stark och snabb match mot Yrsa Wallin och Erik Persson från Lödde Badmintonklubb (21-6, 21-4). Humöret var högt men väl inne i semifinalsmörkret fick de bekänna färg mot veteranerna Gabriella Johansson (Göteborgs badmintonveteraner) och förstaseedade Stefan Ohrås (Fridhems Racket Club). Efter ett stabilt första set, dock med förlust (19-21) tog paret hem andra set med god marginal (21-13) och i tredje set behöll de både fattningen och ledningen fram till de sista avgörande bollarna där veteranerna plötsligt drog ifrån och tog hem segern (21-18). Besvikelsen var påtaglig men det är inte sista gången vi ser Efraim och Noelle i en mixeddubbel.

Inga finalplatser för varken herrarna Efraim Zetterqvist och Max Lyth Bellman i HS B och HD B eller Noelle Madsen i DS C och DD C, men vi vet att vi kommer få se mer av dessa taggade spelare framöver.

Fredrik Longnell, HS C (guld)

Bäst gick det nog ändå för en av GBK’s nyaste medlemmar Fredrik Longnell som dominerade gruppen. Först i final fick han något rejält att bita i, som det ska vara i just en final. En maffig och nagelbitande 3-setare senare korades Fredrik till vinnare i HS C och giffelpåsen var både efterlängtad och välförtjänt.

Den största förloraren i Pågen Senior och Ungdom 2021 var trots allt Coronapandemin.

Den kunde inte stoppa hundratals tävlingssugna barn, ungdomar och vuxna från den återfunna tävlingsglädjen som fyllde Malmö Badmintoncenter till bredden.

/Noelle Madsen