GotElit 2021 – Stora framgångar för klubben och Viktor Chen/Felix Bergqvist fick kliva högst upp på prispallen

Efter en lång och utdragen pandemi var det äntligen dags för en stor SJT igen och nu helt utan restriktioner. På ett sätt kändes det som att det inte gått så lång tid, men på ett annat sätt kändes det verkligen som att det gått lång tid, då vi inte sett många spelare, ledare och föräldrar på så länge. Hursomhelst var det väldigt roligt att vi var igång igen!

Rent sportsligt var det en lyckad helg för klubben där vi hade inte mindre än åtta semifinaler i U13 och U15 på SJT-nivå och även två finalvinster. Nedan följer en kort resumé för varje åldersklass:

U11/U13

Glädjande nog hade vi hela tolv spelare som representerade klubben i dessa klasser och de gjorde det med den äran.

I U11 var Kaj Xu i final i singel och i par med Axel Adebahr var killarna även i final i dubbel. Tyvärr inga vinster där, men de skulle mötas även i final i mixed. Där fick Kaj i par med Nina Hansson till slut stå som vinnare efter final mot Axel och Isabell Tjell. Stort grattis! Nina Hansson fick även med sig en semifinal i singel – och allt som allt visar det alltså att tillväxten i klubben är god.

I U13 MJT var herrsingelfinalen en ren klubbuppgörelse mellan Alexander Kalaboukhov och Theo Stockelberg där Alexander stod som vinnare. Alexander vann även herrdubbeln i par med Veer Patil. Stort grattis!

I U13 SJT var Kevin Xu framme i inte mindre än tre semifinaler (i herrdubbel med Kevin Huang och i mixed med Aiwei Sun). Tyvärr blev det inga finaler denna gång för Kevin, men ändå fina framgångar. Vi får hoppas på finaler nästa gång.

U15

I MJT-klassen hade vi fina framgångar på herrsidan då Sören Nilsson Linder var i final i singel och i dubbel med Anton Billgren. Tyvärr inga vinster denna gång men ett steg närmare SJT-spel för killarna.

SJT-klassen i U15 blev helgens stora succé där Viktor Chen/Felix Bergqvist visade att de är Sveriges överlägset bästa herrdubbelpar i åldersklassen och vann samtliga matcher övertygande. Viktor visade även klass i singel genom att något otippat stå som vinnare även där, efter en mycket väl genomförd final. Viktor var även i final i mixed (med Saga Strömberg) och Felix i semifinal (med Elin Fagerberg) så en riktigt stark insats överlag från killarna. Stort grattis!

På damsidan visade även Irma Hansson framfötterna via en otippad final i damdubbel som lovar gott inför fortsättningen av säsongen.

U17

I MJT vann Ruiming Zhang herrdubbeln i par med Marcus Friman och Alma Myrberg tog sig till final i damsingel med en stukad fot. Fina insatser av båda!

I SJT var främsta insatsen att Simon Normark tog sig till kvartsfinal i par med Gustaf Blomberg. Det är dock en väldigt tuff åldersklass och det kommer fler chanser.

U22 Elit/A-klass

I A-klassen hade vi representation i damdubbel där Martina Annby i par med Linda Saarela sånär tog hem titeln efter en knapp förlust i finalen.

I U22 Elit representerades vi av Alexander Pilon som i ett väldigt tufft startfält nådde åttondelsfinaler i herrsingel och herrdubbel och tog några fina vinster på vägen. Bådas insatser bådar gott inför
seriepremiären om några veckor.

Slutligen:

Ett STORT tack till alla som ställde upp med sin tid och gjorde den här helgen möjlig. Vad jag kunde se funkade det bra i samtliga hallar och finaldagen flöt på så bra man kunde önska. Många förtjänar cred för att det flöt på så bra, men ni är så många så att jag kör med ”ingen nämnd, ingen glömd”. Än en gång ett stort tack till er alla.

Nu tar vi tag mot nya tävlingar under en höst som förhoppningsvis äntligen blir som vanligt igen!

Vid tangentbordet,
Erik Bojesson