Jubileumsfest lördagen 2 september

Vi bjuder härmed in alla medlemmar till Fjäderborgens och Göteborgs Badmintonklubbs 140-års jubileum lördagen den 2 september.

Här kan du läsa mer om vad som förväntas hända den dagen samt hur man anmäler sig.

Fjäderborgen 50 år

1973 stod Fjäderborgen helt redo för spel i dess nuvarande form där stenmuren byggdes redan under 1870-talet för stadens hypermoderna kommunaltekniska anläggning för stadens vattenförsörjningssystem. Vattenreservoaren var i bruk fram till 1941 och kunde bevara 4,9 miljoner liter vatten som leddes dit från Delsjön. I början på 1970-talet byggde Götaverken upp Fjäderborgen på kvällar och helger efter deras tunga pass på Götaverken under dagarna. På så sätt kunde man hålla nere priset på anläggningen och Göteborgs Badmintonklubb köpte Fjäderborgen av Götaverken runt millenniumskiftet och har sedan dess drivit anläggningen vidare.

GBK 90 år

Göteborgs Badmintonklubb är Sveriges äldsta badmintonklubb, bildat 1933 och firar därmed 90 år, och har förstås ändrat både storlek och karaktär många gånger genom åren. Under 1980- och 90-talen var det en elitsatsande klubb med stora framgångar både nationellt och internationellt, men med en mycket liten barn- och ungdomsverksamhet. Sedan 00-talet har klubben fokuserat på och framgångsrikt byggt upp en verksamhet vars fokus ligger på barn och ungdomar. Idag har föreningen ca 375 aktiva medlemmar.

Vi hoppas att så många som möjligt kommer och firar våra 140 år tillsammans.

Hälsningar,

Styrelsen Fjäderborgen och Göteborgs Badmintonklubb