Lag SM – SM-Guld och SM-Brons!

För två månader sedan avgjordes individuella ungdoms-SM och blev trots flera medaljer lite av en missräkning för oss. I helgen avgjordes så lag-SM för ungdomar U13-U17 och vi hade representation i U13 och U15. Det skulle visa sig bli en mycket lyckad helg men vi tar det från början:

Lagledare Emelie om U13:s äventyr i helgen

I vårt U13 lag stod Alexander Kalaboukhov, Theo Stockelberg, Kevin Xu, Yvonne Bernholtz och Sri Rama Anirvinya Modekurti för spelandet.

Vi hade en skön start på lördagsmorgonen med sovmorgon och kunde förbereda oss på bästa sätt. I första matchen stod Alnö för motståndet och det var en tuff första match med många jämna matcher men vi lyckades vinna hela matchen med att vinna mixeden som blev den avgörande matchen 3-2. Andra gruppmatchen var mot Spårvägen vit som tidigare på morgonen hade fått stryk av Alnö. Vi spelade kontrollerat i alla matcherna och slutresultatet blev 5-0, därmed vidare till semifinal. Söndag morgon stod ännu ett Spårvägen-lag för motståndet och denna gång ett betydligt bättre lag. Det blev en del tuffa matcher och vi lyckades knipa damsingel och damdubbel men föll i mixeden som även här blev avgörande. Matchen slutade till slut 2-3.

I bronsmatchen stod Trollhättan för motståndet och vi var redan innan start klara favoriter i denna match.

Vi ställde upp laget efter bästa förmåga och Alexander fick en tuff singel mot Sverige-ettan Tobias men gav honom en ordentlig match med många fina bollar. Yvonne stod för singeln och lyckades vinna utan problem. I HD var det Theo och Kevin som spelade och det blev en jämn match med mycket fina bollar och klokt spel från killarna. Vi vann i två raka set och utökade vår ledning till 2-1. Sri och Yvonne spelade DD och det blev en svängig match. I första set styrde tjejerna spelet och vann klart, men i andra set tappade vi fokus och det blev allt jämnare. Till slut lyckades vi även där vinna och därmed säkra vårt SM-brons!

Grymt jobbat allihopa och grattis till medaljerna!

Lagledare Erik om U15:s turnering

För U15-laget inleddes matchandet på lördag eftermiddag mot ett av Spårvägens lag och det blev en enkel match där samtliga spelare fick spela och vinna: 5-0. Det ska sägas att en av förhandsfavoriterna Frölunda även var i vår grupp men p g a skada i truppen tvingades de lämna wo som lag redan innan turneringen startade.

Söndag morgon inleddes med semifinal mot Fyrisfjädern och även här gjorde laget en gedigen insats. Viktor Chen vann HS, Frida Svensk (inlånad från Enånger) vann DS, Erik Adebahr/Felix Bergqvist vann HD och Frida/Irma Hansson vann DD. Därmed var vi klara segrare med 4-0 och den sista mixeddubbeln behövde aldrig spelas och vi var i final utan att ha förlorat en enda delmatch.

Finalen skulle så ske mot de klara favoriterna Kista, men lördag kväll hade en av deras landslagstjejer blivit sjuka och kom inte till start på söndagen vilket förändrade förutsättningarna rejält.

Damsidan var given sedan länge med Frida på singel och Irma på mixed och det fanns ingen anledning att korrigera. Nu fick de/vi alltså wo i damdubbel. På herrsidan var ambitionen att även Felix och Viktor skulle dubblera (två kategorier) med Felix singel och Viktor mixed (dubbel tillsammans) men Felix har haft långvariga ryggproblem och efter noga övervägande kom vi fram till att han inte skulle klara singel. Vi beslutade således att Viktor tog över singeln och Felix sattes upp på mixed med Irma.

Viktor som beslutat sig för att framöver enbart fokusera på dubbel/mixed i tävlingsspel visade vilken skicklig spelare han trots allt är i singel genom att göra en av sina bättre singlar i år och vinna komfortabelt i 2 set.

Frida hade den tuffa uppgiften att utmana Kistas Sverigeetta på DS och gjorde en bra insats men fick se sig slagen i 2 set.

Likväl hade vi ”matchboll” inför herrdubbeln där Felix och Viktor ställdes mot ett trots allt starkt Kistapar. Första set var också krampaktigt och blev en ganska klar förlust men kom de bara upp i nivå var känslan att det skulle räcka till. Matchen svängde allteftersom i andra set som vanns relativt klart och i tredje set var det klasskillnad. Matchbollen slogs in till 21-11 och för första gången i GBK:s historia hade vi tagit lag-SM-guld i U15!

Sammantaget är detta klubbens andra lag-SM-guld efter att vi vann U13 2017.

Det känns såklart fantastiskt roligt att ha tagit klubbens andra lag-SM-guld på ungdomssidan och det känns också väldigt roligt att vi lyckades ta medalj med båda lagen!

Detta kommer givetvis att firas på något sätt de närmsta veckorna men hur det ser ut återkommer vi om.

I U15-laget som vann guldet spelade Irma Hansson, Frida Svensk, Felix Bergqvist, Erik Adebahr och Viktor Chen.

För samtliga var det dessutom deras första SM-guld. Stort grattis!!

/ Erik & Emelie