Trollhättan 6-7 november

Lördag – GBK-andan övervinner en splittrad tävling

Stora Edet, Eidar och Stranna. Samtliga gamla namn på det vi idag känner till som Trollhättan. Göta älvs fall- och slussområde är en känd sevärdhet i staden men här finns också huvudkontoret för Film i väst, även kallat Trollywood på grund av de tusentals filmer som producerats här. Bland dem finns Fucking Åmål, Jalla! Jalla! och Snabba cash.

Men på Wikipedias lista över andra sevärdheter finns också Innovatum. Och det är emellertid här helgens drama kommer att utspela sig. 

För denna helg kommer att präglas av samma förväntan som dagarna innan tävlingen. Tidigt stod det klart att antalet spelare skulle överstiga 400 och med enbart Innovatumhallen som nämnd arena rådde stor osäkerhet om hur dessa 749 matcher skulle klara det tidsschemat på endast 9 banor. 

Två dagar innan kungjordes så att ytterligare tre hallar snabbt måste ha vaskats fram för plötsligt skulle tävlingen äga rum i ytterligare tre hallar. Till många stora besvikelse innebar det förvisso möjlighet att hålla tiderna, men även att behöva vara utan många klubbkompisar då åldersgrupper och klasser splittrades upp.

Därmed kommer undertecknad inte kunna göra några utsvävande och målande beskrivningar av utvalda matcher denna gång, utan läsaren får hålla till godo med utvalda kortfattade prestationer. 

Undertecknad hade även nöjet att behöva förflytta sig mellan två hallar med exakt noll marginal till nästkommande match. Därmed fanns ingen tid att bearbeta den tunga förlusten i lördagens första mixedmatch för GBK mot Partilles förstaseedade V60-superpar Kerstin och Magnus. Matchen var över innan den ens börjat och Noefraim hann inte processa förloppet då klubbhjälten Sakti Ghautari, som utlovat, skjutsade undertecknad till Innovatumhallen illa kvickt för att komma i tid till den första singeln i DS C. 

Här väntade klubbkamraten Frida Longnell, vars bror vi känner till från Malmöhaveriet där han kammade hem hela HS C. Som omväxling fanns för en gångs skulle tillräckligt med spelare i DS C för att kunna köra poolspel. Dock hade undertecknad två walk-overs i sin pool, vilket innebar att endast en istället för tre goa singelmatcher kunde genomföras. En spännande match (om undertecknad får säga det själv) utspelade sig mellan dessa två jämnbördiga spelare där Partilles Elin Lagerroth dock till sist kom i kapp i sista set där hon klämde sig förbi ledningen och korades slutligen till segrare efter en svettig tresetare på 39 minuter (21-13, 18-21, 21-18). 

Frida däremot fick sina tre matcher och efter två förluster, knep hon en vinst på sista matchen mot Sofia Rosvall (Partille). Dock inte tillräckligt för att komma i final, så både undertecknad och Frida fick nöja sig med en 3/4-placering denna gång. Men siktet är fortfarande inställt på en framtida C-klassvinst.

Den enda andra matchen som kan refereras till är den undertecknad längtat mest efter, nämligen mellan klubbens Nils Strömö och elitklassade Maya Kjellén. För den som inte vet, får tjejer välja att spela i herrklassen istället för motsvarande damklass om de känner att de vill ha mer varierat motstånd. I HS B fanns två sådana tjejer denna helg, Maya Kjéllen (Tellus) och Khushi Harakamani (Påvelund).

Tillbaka till Nils vs Maya då. I Torsbohallen, där alla B-klassmatcher spelades, var luftfuktigheten maxad och temperaturen nära 30, eller så kändes det i alla fall. Väggen av fukt som slog en efter att han åtnjutit Innovatumshallens fräscha ventilation och härliga ytor blev en verklighetsförankrande upplevelse. Som tur var blev matcherna en tillräcklig distraktion och vi fick se många fina bollar och en stabil och kontrollerad Nils. Med support och coaching från klubbkompisar lyckades han dra ihop en tresetare där han i sista set elegant och självsäkert droppar sig till en fin vinst mot Maya (15-21, 21-16, 12-21). Dock fick Nils bekänna färg när han mötte klassens andra tjej Khushi som drog hem vinster i två raka set i åttondelsfinalen.

Dessvärre innebar den förlusten att han inte gick vidare från sin pool och Dessvärre innebar den förlusten att han inte gick vidare och istället tar både Jonathan Bonnier och Johan Rydberg sikte på semifinal på söndagen, liksom Tobias Eidevåg som gjorde tävlingscomeback, denna gång i HS C. Det var också ett nöje att se så många från klubben göra comeback efter corona, bland annat Erik Gundewall och Lars Nilsson. Roligt var det också att vi hade två tävlingsdebutanter med som dessutom gjorde strålande ifrån sig ända fram till semifinal i HD C. Bra jobbat, Rohith och Sasi från ST3.

Extra roligt att klubbens tjejer i många kategorier återigen dominerar placeringarna. Fortsätt med det så inspirerar vi fler att tävla och bli del av familjen ute på fält, stora som små!

Då barnen var i annan hall hade undertecknad inte möjlighet att se en enda match, vilket var väldigt tråkigt eftersom barnen tillför otrolig energi i GBK-familjen när vi är ute. Trots att Kärcher splittrat laget, fanns det alltid stöttning att få i varje hall. Bara att hålla utkik efter klubbens snygga klubbtröjor, som alltid syns i tävlingsvimlet numera.

Söndagen författas av Martina Annby, som ska ha ett extra stort tack för hennes osjälviska insatser under söndagen där hon coachade och stöttade trots att hon själv inte spelade den dagen. Sann GBK-anda. Fortsatt trevlig läsning och tack för mig.

/Noelle Madsen

Söndag – dags för finaler

Under söndagens finalspel var GBK representerat i flera olika kategorier och åldersklasser. Dagen började tidigt, redan 08:30 var semifinalerna i HSB igång, där vi hade Jonathan Bonnier och Johan Rydberg på var sin sida i finalträdet.

Jonathan mötte Jesper Nordén från Frölunda och kammade hem segern efter två raka set, dock närmade sig Jesper i andra set men Jonathan lyckades vinna med 22-20. Johan ställdes mot Badminton Rackets Simon Fridh som besegrades i två raka set. I semifinalen blev det tufft för Jonathan som ställdes mot elitklassade Khushi Harakamani, skolad i GBK sen barnsben. Khushi gjorde få misstag och Jonathan fick se sig besegrad, dock på pallplats. I Johans semifinal blev det en tresetare mot Mikael Andersson (Torp), som Johan till slut kammade hem genom att hålla sig innanför linjerna i en annars svårspelad hall med snabba bollar. Så väntade finalen där Johan som i grunden är dubbelspelare fick ta sig an Khushi. Med åtta matcher i bagaget blev det ett för tufft motstånd och Johan slutade därmed 2:a i HSB, ett gott resultat som första singeltävling på flera år. 

Även HSC startade tidigt denna söndagsmorgonen, där GBK representerades av Tobias Eidevåg. Även Himanshu Chuphal skulle spelat kvartsfinal men fick dessvärre lämna w.o. Undertecknad hade vid det här laget 3 matcher samtidigt att följa men såg hur Tobias efter två jämna set till slut kunde ta hem segern relativt enkelt i tredje set med siffrorna 21-8. I semifinalen fick Tobias möte Partilles Mattias Hjälmered, som blev för svår och Tobias fick därmed en tredjeplats.

I ungdomsklasserna hade Yvonne Bernholtz tagit sig till semifinal i DSU13 utan några större svårigheter. Även semifinalen kammade hon lätt hem i två raka set, 21-11, 21-7 mot Spårvägens Edit Almqvist. I finalen fick Yvonne möta Leya Arya, också hon från Spårvägen. Yvonne kämpade på bra och tog set men i slutändan stod Leya som vinnare med 21-17 i tredjeset. Yvonne fick efter mycket bra spel under hela helgen kliva upp på pallen på en andraplats. Starkt jobbat Yvonne!

Simon Normark, som var förstaseedad i turneringen i HSU17 klev in i kvartsfinalen utan att ha förlorat ett enda set. Och det tänkte han inte göra heller när han först spelade ut Norges Haakon Lerkerød Jelsness med siffrorna 21-7, 21-10. Undertecknad satt lugnt bakom på coachstolen och njöt av Simons klassiska singelspel med vassa avslut. I semifinalen mötte Simon Askims Jakob Hesselink som var 3/4 seedad. Även denna match tog Simon hem i två set 21-13, 21-11 och därmed väntade final. Efter att GBK varit så nära segern i flera av de tidigare matcherna var det äntligen dags när Simon kontrollerat vann finalen mot Leo Constantin (Torp) med siffrorna 21-19, 21-16. Stort grattis!

På damsidan var GBK representerat i DSB och DDB efter att undertecknad tyvärr åkt ut i kvartsfinal dagen innan mot förstaseedade i DDA. Därav var undertecknad även här placerad på coachstolen när Irma Hansson och Alma Myrberg tog sig an Uddevallas Matilda Hellberg Rådén och Linnea Östlund i semifinal. Irma och Alma hade svårt att komma igång i första set och förlorade därmed med 21-16. I andraset spelade de mer kontrollerat och hjälpte varandra komma till avslut vilket resulterade i setvinst med siffrorna 21-10. Tredje och avgörande set började bra och tjejerna kom snabbt upp i en flerpoängsledning, men då kom nerverna. När det närmade sig 21 tappade tjejerna flera bollar på raken och Uddevalla kom upp till 20-20. Nu började svetten rinna för undertecknad men då klev Irma och Alma fram igen och knep segern med 22-20.

De skulle nu ställas mot vårt eget tvillingpar Hanna och Lisa Gundewall, som gått direkt till final efter en w.o. GBK mot GBK är en tacksam uppställning i finalen men tjejerna bjöd på en bra match i tre set där Irma och Alma till slut stod som segrare, 16-21, 21-10, 21-17, bra jobbat alla fyra! Irma hade även gått vidare från poolen till semifinal i DSB. Där ställdes hon mot Kinnekulles Sofia Larsson, tidigare elitspelare, (som även spelade MD Elit i denna turnering). Irma kämpade väl men fick se sig besegrad, dock på pallen! 

På pallen hamnade även Rohith Kalyanaraman och Sasidhar Pinnamaneni, som slagit ut förstaseedade i tre set i kvartsfinalen. I semin blev det dock för tufft och därmed en tredjeplacering. Bra jobbat!

Som grädde på moset tog GBK hem ännu en seger i slutet av dagen då förstaseedade Frida och Fredrik Longnell, med siffrorna 21-17, 21-19 vann mot andraseedade Clara Johansson och Anton Åstrand i MDC.

Sammanfattningsvis står sig GBK starkt efter ett år utan tävlingar, i både olika åldrar och kategorier. Väldigt kul att se och vi tackar Trollhättan för ett bra arrangemang!

Vid tangentbordet,
Martina Annby